Relacja z wydarzenia

Kolacja rybna - Ryba do Syta

3 października w Jaworowym Domu odbyła się kolejna Kolacja Rybna "Ryba do Syta".
Zainteresowanie kolacją było ogromne jednak z uwagi na bezpieczeństwo naszych gości z oczywistych przyczyn postanowiliśmy, że zmniejszymy liczbę dostępnych biletów i w tym roku w kolacji brało udział mniej osób niż pierwotnie planowaliśmy.
Każdy z uczestników przy wejściu otrzymał swój bilet oraz czasopismo „Sielskie Życie”.
Następnie tradycyjnie jak co roku uroczyście przywitaliśmy przybyłych gości.
Podwójnie miły był dla nas fakt, że niektóre twarze pamiętaliśmy z poprzednich lat co utwierdziło nas tylko w przekonaniu, że nasze kolacje spotykają się z dużym uznaniem.
Przy powitaniu poinformowaliśmy gości, że ryba wykorzystana w przygotowywaniu dań pochodziła ze stawów rybnych w Rudzie Sułowskiej.
Przedstawiliśmy również plan całej kolacji oraz wytłumaczyliśmy sposób głosowania na najlepszą potrawę wieczoru.
W trakcie całego przyjęcia goście mieli dostęp do szwedzkiego stołu z różnego rodzaju przekąskami rybnymi przygotowanymi przez naszych kucharzy. Chcąc promować lokalne przedsiębiorstwa na szwedzkim stole nie mogło zabraknąć smakołyków od firmy Janmas Państwa Jankowskich. Uczestnicy mieli również dostęp do stołu kawowego ze słodkościami.
Serwowaliśmy także potrawy do stołu takie jak:
- Pasztet z Karpia,
- Galaciki z Amura i Tołpygi,
- Potrawka rybna z ryżem w sosie holenderskim,
- Karp po staropolsku podawany z kluseczkami, sosem warzywnym oraz pieczoną kalarepą,
- Karp w sosie śliwkowym podawany z chrzanowym puree oraz czerwoną zasmażaną kapustą.

W tym roku przygotowaliśmy wspaniałą artystyczną niespodziankę, która dzięki uprzejmości naszej pogody mogła odbyć się w namiocie plenerowym.
Koncert w wykonaniu Tomka Niewiadomego z Wrocławia.
Tomek to niezwykła postać - muzykoterapeuta, pedagog, gongster, autor inkluzywnej platformy Organic Art Syntony propagującej szeroko pojętą muzykoterapię. Tomek w trakcie koncertu przeniósł naszych gości a przy okazji i nas w najróżniejsze zakątki świata.

Po godzinie relaksu i chwili odpoczynku od jedzenia goście chętnie konsumowali kolejną potrawę konkursową.
Następnie odbyło się głosowanie na najlepszą potrawę oraz ogłoszenie wyników wraz z losowaniem nagród.
Prawie jednogłośnie zwyciężyła potrawa konkursowa numer 3 czyli Karp w sosie śliwkowym podawany z chrzanowym puree oraz czerwoną zasmażaną kapustą.

Zadbaliśmy o to aby nagrody dla uczestników były urozmaicone.
Przy ich wyborze kierowaliśmy się również chęcią wspierania lokalnych przedsiębiorstw. Pojawiły się przetwory między innymi z Tłoczni Pochodyła, z Chaty Łaniaków oraz Oleje Milo.
Jak co roku nie zabrakło również nagród sponsorowanych przez Partnerstwo dla Doliny Baryczy.
W trakcie losowania nagród panowała niesamowicie radosna atmosfera :)

Po losowaniu nagród zaprosiliśmy gości na ognisko z grzańcem.

Na zakończenie wieczoru zaserwowaliśmy żurek z karpiem.

Jest nam niezmiernie miło i cieszymy się, że nasi gości opuszczali Jaworowy Dom w tak pozytywnych humorach.
Otrzymaliśmy ogrom pozytywnych opinii co niesamowicie motywuje nas do dalszej pracy.

DZIĘKUJEMY
CAŁY ZESPÓŁ JAWOROWEGO DOMU



Partnerzy w promocji

Partnerzy medialni

Partnerzy w dystrybucji