Karp w Kapuście - warsztaty kiszenia z ogniskiem
Data 2023-10-21
Miejsce Kędzie - Stodoła za Winklem, Kędzie 10, 55-140 Żmigród
Czas trwania 15:00 - 18:00
Liczba miejsc 30
Koszt 90
Zgłoszenie https://sklep.barycz.pl/strona-glowna-174
Informacja Emilia Sznajder Chmura, e-mail: biuro@sznajder.agro.pl, tel. 609630221
Dodatkowo płatne atrakcje nie dotyczy
W ramach Dni Karpia 2023 Zapraszamy na warsztaty kiszenia jesiennych warzyw oraz ognisko z wędzonym karpiem i lokalną kiełbaską.
Każdy nastawi 2 słoiki fantazyjnych kiszonek na solance z różowej soli kłodawskiej, z dodatkiem świeżego czosnku i liści dębu.
W drugiej części warsztatów będziemy robić surówki z kiszonek jako dodatek do uczty z wędzonym karpiem prosto z gospodarstwa Państwa Raftowiczów z Rudy Żmigrodzkiej.
Wspaniała kiszonkowa przygoda dla każdego! Zapraszamy na wspólne ucztowanie i celebrowanie uroków Doliny Baryczy w stuletniej stodole wśród sosen, hamaków i pól kapusty i ziemniaków.
Sobota 21 października w Stodole za Winklem - Kędzie 10. Obowiązują zapisy.
Czas 15:00-18:00
Koszt 90 zł od osoby, dzieci poniżej 12 lat – 60 zł.
Uwaga! Dzieci poniżej 12 roku życia koniecznie z opiekunem, który również wykupuje wejściówkę. Dzieci do lat 5 gratis – pracują na wspólnym stanowisku z opiekunem.
Na miejscu będzie możliwość zakupu lokalnych produktów z Doliny Baryczy.
Zasady odbierania nagród: Nagroda gwarantowana. Kup bilet na wydarzenie, a w terminie do 7 dni po imprezie na stronie sklep.barycz.pl, wpisz z biletu Twój indywidualny kod promocyjny, opisz jak oceniasz dane wydarzenie i wybierz nagrodę.
Organizator Produkty z Tradycją Sp. z o.o. i Michał Sznajder Kiszone Warzywa z Doliny Baryczy