Relacja z wydarzenia

Kolacja rybna "Ryba do syta"

11 listopada w naszej Karczmie Rybnej w Rudzie Żmigrodzkiej odbyła się kolacja rybna „Ryba do syta” w klimacie taneczno-biesiadnym w ramach Dni Karpia 2021. Imprezę zainaugurowało wystąpienie właściciela Gospodarstwa Rybackiego i Karczmy Rybnej w Rudzie Żmigrodzkiej - Jana Krzysztofa Raftowicz - który opowiedział krótko o początkach tworzenia swojego 30-letniego już dziś gospodarstwa, o wyzwaniach z jakimi przychodzi mu się mierzyć na co dzień oraz efektach swojej pracy. Następnie na stołach pojawiła się rozgrzewająca zupa rybna, po której zaserwowano 3 potrawy konkursowe: karp zapiekany w śmietanie, karpiowe pierogi w dwóch odsłonach oraz suma w postaci rybnego curry. W głosowaniu Gości na najlepszą z trzech wytypowanych potraw wygrały pierogi z nadzieniem karpiowym. Ponadto przez cały wieczór Goście mogli delektować się bufetem szwedzkim, na który składały się takie dania jak: rolada szpinakowa z karpiem wędzonym, pieczeń rzymska i schab pieczony z dziczyzny, paszteciki z karpiem i sandaczem, kotleciki z karpia w zalewie octowej, kotleciki z tołpygi i amura w zalewie pomidorowo-paprykowej, pasta z karpia wędzonego na twarożku, pasztet zapiekany z naszych ryb słodkowodnych, paprykarz rybno-warzywny, karp wędzony w naszym gospodarstwie, sałatka z wędzonym karpiem, galareta rybna z warzywami. Goście mieli również możliwość zakosztowania naszych własnoręcznie wypiekanych ciast oraz częstowania się aromatyczną kawą czy herbatą. A przed północą podano barszcz czerwony z pasztecikami. Biesiadę umilał specjalnie wyselekcjonowany na ten wieczór repertuar muzyczny oraz zestaw quizów przygotowany przez lokalnego DJ-a. A kto z Gości miał tylko ochotę, mógł potańczyć na parkiecie do znanych „kawałków”. Było kameralnie i smacznie, jak to u nas :)


Partnerzy w promocji

Partnerzy medialni

Partnerzy w dystrybucji