Relacja z wydarzenia
Rodzinna kolacja rybna
W sobotę 16 października w ramach Dni Karpia w Dolinie Baryczy w Restauracji Niezły Ferment odbyła się Kolacja "Ryba do syta".
Spośród 20 dań, nasi Kucharze wytypowali 3 potrawy konkursowe:
1.Rolada z karpiem wędzonym
2.Karp w zaprawie warzywnej serwowany na sosie z pieczonej i wędzonej papryki
3.Sandacz w połączeniu porowym wyeksponowany na warzywnym ratatoullie
Najwięcej głosów wśród naszych Gości otrzymał sandacz, który weźmie udział w konkursie Mistrz Karpia 2021.
Podczas kolacji, nasi Goście mieli okazję spróbować oprócz ryb, innych produktów lokalnych, m. in. soków oraz sorbetu malinowego Z Chaty Łaniaków - Domowe Przetwory Owocowe, Cydr Przerwa oraz win z Winnica Anna.
Podczas kolacji nie zabrakło dźwięków dobrej muzyki na żywo. Grał dla nas zespół pod wodzą Zenona Wawrzynów - Gate Of Blues.
Wśród naszych Gości rozlosowaliśmy nagrody przygotowane przez Partnerstwo dla Doliny Baryczy.
Kolację uważamy za udaną.
Czekamy niecierpliwie do następnego roku :)
Dolina Baryczy
Campus Domasławice - sport i rekreacja