Relacja z wydarzenia

Kolacja degustacyjna - Dolina Baryczy i jej kulinarne skarby

Kolacja degustacyjna w ramach Dni Karpia Doliny Baryczy to wydarzenie, które na długo zapadnie nam w pamięć. Dziękujemy wszystkim za tak liczne przybycie i stworzenie niezapomnianej, ciepłej atmosfery! Był to wieczór pełen smaku, uśmiechu i doskonałej muzyki, dzięki której Goście mogli się zrelaksować i w pełni cieszyć wyjątkowym kulinarnym doświadczeniem.
Nasz zespół kucharski, na czele z Szefami Kuchni, zafundował nam prawdziwą ucztę smaków . Poezja na talerzu zaczęła się już od przystawki – delikatne kashi z wędzonego karpia z burakiem, kiszonym ogórkiem od Państwa Sznajder, serkiem Philadelphia i liśćmi norii wprowadziły nas w bogactwo smaków Doliny Baryczy . Druga przystawka – tatar z pstrąga z cytrusowymi nutami i świeżym zielonym ogórkiem – zachwyciła orzeźwiającym połączeniem .
Żurek z wędzonego karpia, przygotowany na lokalnych składnikach, dodał całości niepowtarzalnego charakteru , a w dalszej części kolacji pojawiły się dwa dania główne: filet z karpia z aksamitnym purée i smażonym borowikiem oraz rolada z karpia w ziołowej otulinie, podana z młodymi warzywami i masłem ziołowym . Oba dania zaskakiwały doskonałym smakiem i kunsztem podania.
Na zakończenie serwowaliśmy Zupę "nic" z owocami – deser, który w sposób subtelny i lekki zamknął tę kulinarną podróż, pozostawiając wspomnienie doskonałości na talerzu.
Odbyło się również głosowanie wraz z nagrodami na najlepszą potrawę wieczoru. Wybór padł na danie główne czyli Filet z karpia / smażony borowik / kiszona kapusta z gospodarstwa Państwa Sznajder / purée / sos demi- glace!
Serdeczne podziękowania kierujemy także do zespołu muzycznego, który umilił ten wieczór , oraz całemu Zespołowi, dzięki któremu każda chwila tej kolacji stała się prawdziwą przyjemnością . Już nie możemy doczekać się kolejnych okazji, by wspólnie celebrować i odkrywać smaki Doliny Baryczy!


Partnerzy w promocji

Partnerzy medialni

Partnerzy w dystrybucji