Relacja z wydarzenia

Kolacja Rybna "Ryba do syta"

KOLACJA "RYBA DO SYTA" 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣
W piątek 6 października w ramach Dni Karpia w Dolinie Baryczy 2023 w Gospoda 8 Ryb odbyła się Kolacja "Ryba do syta". Jak zawsze, na początek uczty nasi szefowie kuchni zaserwowali trzy dania konkursowe:
➡️Przystawka - Buraczany tatar z jesiotra z guacamole, czarną ikrą, majonezem habanero i chrupkiem z kaszy gryczanej
➡️Zupa - Zupa Króla Karola I
Kwaśnica z karpia z ogórkiem małosolnym, karpiem wędzony na drewnie jałowca z oliwą koperkową i śmietaną, puree selerowo-pietruszkowe i smażony bekon
➡️Danie główne - Sum smażony z sosem malinowym i holenderskim, oliwa lubczykowa, puree z palonego kalafiora i dziki brokuł
Najwięcej głosów wśród gości zebrał sum smażony, więc to danie będzie brało udział w konkursie Mistrz Karpia 2023.
W dalszej części kolacji podano m.in:
DANIA GŁÓWNE
➡️Amur z patelni z groszkiem po francusku z wędzonym boczkiem, sałatą rzymską i puree w panko
➡️Sushi sum z puree marchewkowym z zielonym groszkiem, soliród, puder z buraka oraz potato salad
ZIMNE PRZYSTAWKI
➡️Tortilla z wędzonym karpiem i serkiem chrzanowym
➡️Rolada szpinakowa z amura
➡️Bruschetta z paprykarzem
➡️Vol-au-vent z pasta z ryb słodkowodnych
➡️BIESIADNY STÓŁ RYBAKA (SŁODKOWODNE RYBY WĘDZONE)
DESERY
➡️Ptyś z kruszonką z lemon curd i kremem diplomat
➡️Monoporcje truskawkowe
➡️Monoporcje z białą czekoladą i żelką mango-marakuja
➡️Tiramisu pistacjowe
➡️Deser czekoladowy z bakaliami
➡️Tartaletka lady Grey z kremem kawowym i figą
➡️Tartaletka z pieczonym kremem czekoladowym i kremem hibiskusowym
W czasie imprezy odbyło się także losowanie nagród dla gości biorących udział w głosowaniu na najlepsze danie konkursowe. Do wygrania były vouchery na pobyt w CET Naturum, zestawy przetworów Naturalnie Dobre Ryby oraz gadżety i upominki przygotowane przez organizatora Dni Karpia - Partnerstwo dla Doliny Baryczy.


Partnerzy w promocji

Partnerzy medialni

Partnerzy w dystrybucji