Konferencja prasowa inaugurująca Dni Karpia 2025 już za nami!

Wczoraj, 27 sierpnia 2025 roku, w Restauracji Hubertówka w Nowym Zamku odbyła się konferencja prasowa, która oficjalnie zainaugurowała jubileuszową edycję Dni Karpia w Dolinie Baryczy.

Na wydarzeniu gościliśmy przedstawicieli mediów lokalnych i regionalnych, partnerów oraz organizatorów wydarzeń. Spotkanie było okazją do rozmów o idei Dni Karpia oraz o tym, jak przez 20 lat rozwijał się ten wyjątkowy cykl wydarzeń. Zaczynaliśmy od zaledwie 6 wydarzeń, a dziś program liczy już ponad 130 propozycji, tworzonych wspólnie przez dziesiątki partnerów z Doliny Baryczy.

Konferencję otworzyła degustacja najlepszych dań z Kolacji Rybnych 2024, a jej kulminacją była autorska propozycja kulinarna łącząca ryby i dziczyznę – przygotowana przez Restaurację Hubertówka i Jakuba Wolskiego.

Podczas konferencji uczestnicy mogli spróbować 10 dań konkursowych prezentowanych w ramach Mistrza Karpia – Nagroda Publiczności. Największe uznanie zdobyło danie gospodarza – Restauracji Hubertówka, czyli „Krokieciki z karpia podane z orientalnym sosem”, które zostało wyróżnione przez publiczność.

Dni Karpia to dziś marka rozpoznawalna w całej Polsce, promująca 800-letnią tradycję gospodarki stawowej oraz efekty ponad 20 lat zrównoważonego rozwoju Doliny Baryczy – w turystyce, edukacji i kuchni regionalnej.

Serdecznie dziękujemy wszystkim gościom za obecność i wspólne rozpoczęcie jubileuszowej edycji. Przed nami wyjątkowy sezon pełen smaków, spotkań i atrakcji w Dolinie Baryczy!

 

#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie #FunduszeEuropejskiedlaRybactwa #rybactwo #EFMRA

Partnerzy w promocji

Partnerzy medialni

Partnerzy w dystrybucji