ZOSTAŃ JUROREM MISTRZA KARPIA

Kulinarny Konkurs Mistrzów Karpia z Doliny Baryczy

Listopad w Dolinie Baryczy zapowiada się wyjątkowo smakowicie! Przez cały miesiąc, 7. regionalnych restauracji serwować będzie specjalne, konkursowe dania z karpia. Każda restauracja przygotowała jedno wyjątkowe danie, którego nie znajdziemy w ich standardowym menu. Wszystkie potrawy łączy jedno – karp pochodzący wyłącznie z lokalnych Gospodarstw Rybackich Doliny Baryczy, a także produkty od lokalnych dostawców.

 

zostan jurorem

 

JAK ZOSTAĆ JUROREM I ODDAĆ GŁOS? 

  1. Zamów danie konkursowe
  2. Skosztuj i delektuj się smakiem
  3. Odbierz od kelnera bilet z indywidualnym kodem
  4. Wejdź na www.sklep.barycz.pl
  5. Kliknij: "Zostań Jurorem Mistrza Karpia"
  6. Wprowadź indywidualny kod biletu i oceń danie pod względem: smaku i wyglądu, indywidualnego stylu kucharza i kreatywności, czy danie miało swoją historię, czy podano jakie składniki lokalne znajdują siew daniu i skąd pochodzi ryba
  7. Zagłosuj - odbierz nagrodę!

 

Twoja opinia się liczy - pomóż wyłonić najlepsze danie z karpia!

 zostan jurorem2b

 

Lista restauracji biorących udział w konkursie (kolejność alfabetyczna):

 

Gospoda 8 Ryb

Pieczony filet z karpia w sosie kasztanowym (69 zł)

Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Stawy Milickie SA, sos na bazie wina z lokalnej Winnicy Anna

Dostępny przez cały listopad

 

Karczma Rybna Ruda Żmigrodzka

Karp milicki w jesiennym sosie śmietanowym w towarzystwie puree ziemniaczanego (75 zł)

Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Ruda Żmigrodzka, świeże warzywa z lokalnego warzywniaka

Dostępny w każdą sobotę listopada (ilość ograniczona)

 

Nasza Karczma

Filet z karpia zapiekany z rydzami w śmietanie podany z pure ziemniaczano-chrzanowym
z chipsami z brukselki (55 zł)

Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów, rydze z okolicznych lasów, brukselka, ziemniaki, zioła z własnego ogródka, śmietana z lokalnego gospodarstwa

Dostępny przez cały listopad

 

Ptasia Osada Joachimówka

Mus z wędzonego Karpia milickiego i pieczonej dyni Hokkaido podany z rzemieślniczym pieczywem (bezpłatny starter do każdego zamówienia)

Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów, dynia z własnej ekologicznej uprawy

Dostępny przez cały listopad (otwarte w weekendy)

 

Restauracja Hubertówka

Burger z chrupiącym karpiem, rukolą i sosem cytrynowo-kolendrowym (45 zł)

Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów

Dostępny w każdy piątek, sobotę i niedzielę listopada

 

Restauracja Lido

Zupa Karpiowa Antoniego Radziwiłła (30 zł)

Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów, grzyby z antonińskich lasów, kapusta biała i sok z kiszonej kapusty z Gospodarstwa Rolnego M. Sznajder, miód z Gospodarstwa Pasiecznego „Gucio”

Dostępna przez cały listopad

    

Restauracja W Starym Młynie

Gołąbki z farszem karpiowym w sosie z grzybów z Doliny Baryczy (38 zł)

Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów, świeże warzywa z lokalnego warzywniaka

Dostępne w każdą niedzielę listopada

 

Organizatorem i koordynatorem konkursu jest Stowarzyszenie PARTNERSTWO dla Doliny Baryczy, które od lat promuje lokalną gastronomię, rybactwo i ideę krótkich łańcuchów dostaw. Konkurs to nie tylko rywalizacja, ale też forma wspólnej promocji Doliny Baryczy jako regionu o bogatych tradycjach kulinarnych i wyjątkowych walorach przyrodniczych.

 

Dołącz do nas i bądź na bieżąco – obserwuj nasze profile na Facebooku (Dni Karpia w Dolinie Baryczy) i Instagramie (@dnikarpia) – już wkrótce startujemy z wyjątkowym #KarpChallenge.

 

Spróbuj. Oceń. Wybierz swojego Mistrza Karpia!

 

Partnerzy w promocji

Partnerzy medialni

Partnerzy w dystrybucji