ZOSTAŃ JUROREM MISTRZA KARPIA
Kulinarny Konkurs Mistrzów Karpia z Doliny Baryczy
Listopad w Dolinie Baryczy zapowiada się wyjątkowo smakowicie! Przez cały miesiąc, 7. regionalnych restauracji serwować będzie specjalne, konkursowe dania z karpia. Każda restauracja przygotowała jedno wyjątkowe danie, którego nie znajdziemy w ich standardowym menu. Wszystkie potrawy łączy jedno – karp pochodzący wyłącznie z lokalnych Gospodarstw Rybackich Doliny Baryczy, a także produkty od lokalnych dostawców.

JAK ZOSTAĆ JUROREM I ODDAĆ GŁOS?
- Zamów danie konkursowe
- Skosztuj i delektuj się smakiem
- Odbierz od kelnera bilet z indywidualnym kodem
- Wejdź na www.sklep.barycz.pl
- Kliknij: "Zostań Jurorem Mistrza Karpia"
- Wprowadź indywidualny kod biletu i oceń danie pod względem: smaku i wyglądu, indywidualnego stylu kucharza i kreatywności, czy danie miało swoją historię, czy podano jakie składniki lokalne znajdują siew daniu i skąd pochodzi ryba
- Zagłosuj - odbierz nagrodę!
Twoja opinia się liczy - pomóż wyłonić najlepsze danie z karpia!
Lista restauracji biorących udział w konkursie (kolejność alfabetyczna):
Gospoda 8 Ryb
Pieczony filet z karpia w sosie kasztanowym (69 zł)
Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Stawy Milickie SA, sos na bazie wina z lokalnej Winnicy Anna
Dostępny przez cały listopad
Karczma Rybna Ruda Żmigrodzka
Karp milicki w jesiennym sosie śmietanowym w towarzystwie puree ziemniaczanego (75 zł)
Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Ruda Żmigrodzka, świeże warzywa z lokalnego warzywniaka
Dostępny w każdą sobotę listopada (ilość ograniczona)
Nasza Karczma
Filet z karpia zapiekany z rydzami w śmietanie podany z pure ziemniaczano-chrzanowym
z chipsami z brukselki (55 zł)
Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów, rydze z okolicznych lasów, brukselka, ziemniaki, zioła z własnego ogródka, śmietana z lokalnego gospodarstwa
Dostępny przez cały listopad
Ptasia Osada Joachimówka
Mus z wędzonego Karpia milickiego i pieczonej dyni Hokkaido podany z rzemieślniczym pieczywem (bezpłatny starter do każdego zamówienia)
Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów, dynia z własnej ekologicznej uprawy
Dostępny przez cały listopad (otwarte w weekendy)
Restauracja Hubertówka
Burger z chrupiącym karpiem, rukolą i sosem cytrynowo-kolendrowym (45 zł)
Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów
Dostępny w każdy piątek, sobotę i niedzielę listopada
Restauracja Lido
Zupa Karpiowa Antoniego Radziwiłła (30 zł)
Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów, grzyby z antonińskich lasów, kapusta biała i sok z kiszonej kapusty z Gospodarstwa Rolnego M. Sznajder, miód z Gospodarstwa Pasiecznego „Gucio”
Dostępna przez cały listopad
Restauracja W Starym Młynie
Gołąbki z farszem karpiowym w sosie z grzybów z Doliny Baryczy (38 zł)
Produkty lokalne: Karp z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów, świeże warzywa z lokalnego warzywniaka
Dostępne w każdą niedzielę listopada
Organizatorem i koordynatorem konkursu jest Stowarzyszenie PARTNERSTWO dla Doliny Baryczy, które od lat promuje lokalną gastronomię, rybactwo i ideę krótkich łańcuchów dostaw. Konkurs to nie tylko rywalizacja, ale też forma wspólnej promocji Doliny Baryczy jako regionu o bogatych tradycjach kulinarnych i wyjątkowych walorach przyrodniczych.
Dołącz do nas i bądź na bieżąco – obserwuj nasze profile na Facebooku (Dni Karpia w Dolinie Baryczy) i Instagramie (@dnikarpia) – już wkrótce startujemy z wyjątkowym #KarpChallenge.
Spróbuj. Oceń. Wybierz swojego Mistrza Karpia!










































